x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru prima dată, Rusia a lovit ţinte ale Statului Islamic cu rachete de pe un submarin din Mediterană

Pentru prima dată, Rusia a lovit ţinte ale Statului Islamic cu rachete de pe un submarin din Mediterană

08 Dec 2015   •   22:52
Pentru prima dată, Rusia a lovit ţinte ale Statului Islamic cu rachete de pe un submarin din Mediterană
Sursa foto: Vladimir Putin - Christian Silva/Intact Images

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat marţi că Rusia a lovit pentru prima dată ţinte ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterană, relatează Reuters.

"Ţintele au fost două mari poziţii teroriste în provincia Raqqa", i-a transmis Şoigu preşedintelui Vladimir Putin într-o întâlnire televizată, adăugând că rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don.

"Putem spune cu deplină încredere că au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine şi, bineînţeles, instalaţiilor petroliere", a afirmat el.

Şoigu a spus că Rusia a informat în avans Israelul şi SUA de planul său de a lansa rachete de pe un submarin.

El a mai precizat că, în ultimele trei zile, forţele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei şi au lovit peste 600 de ţinte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboară deasupra Siriei sunt însoţite de avioane de luptă, aşa cum a dispus Putin, a adăugat ministrul apărării.

Rusia a început să intervină direct în războiul civil din Siria la sfârşitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-şi sprijini aliatul, preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Însă intervenţia a avut şi consecinţe nedorite, aşa cum s-a întâmplat atunci când Turcia a doborât un avion de luptă rus la frontiera cu Siria sub pretextul că acesta a încălcat spaţiul său aerian, acuzaţie negată de Rusia.

Pe de altă parte, Putin i-a spus lui Şoigu că anchetatorii ruşi ar trebui să deschidă cutia neagră a avionului rus numai în prezenţa unor experţi internaţionali, "pentru a documenta totul cu atenţie".

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: statul islamic isis Rusia marea mediterana