x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gigantul Pepsi Cola întârzie să scoată din reţetă colorantul cu potenţial cancerigen. Ce a anunţat compania

Gigantul Pepsi Cola întârzie să scoată din reţetă colorantul cu potenţial cancerigen. Ce a anunţat compania

04 Iul 2013   •   09:39
Gigantul Pepsi Cola întârzie să scoată din reţetă colorantul cu potenţial cancerigen. Ce a anunţat compania

O organizaţie de protecţie a mediului a anunţat că substanţa folosită de Pepsi pentru colorarea celebrei băuturi conţine un nivel mult prea ridicat de substante cancerigene, chiar şi după ce compania a anunţat că va schimba formula de preparare, scrie Huffington Post.

În luna martie, companiile PepsiCo Inc. şi Coca-Cola.co au sustinut că-şi vor modifica reţetele pentru culoarea caramel a băuturilor, la nivel naţional, pentru a respecta noua legislaţie adoptată în California, conform căreia băuturile care depăşesc un anumit nivel de substanţe considerate periculoase pentru organism să fie etichetate cu un semn de avertizare pentru pericol de cancer.

Substanţa considerată periculoasă este 4-Methylimidazole, care se formează în urma procesului de fierbere. Substanţa chimică a fost legată de cancer la şoareci de laborator în cadrul unui studiu, dar nu există dovezi că ar reprezenta un risc pentru sănătatea oamenilor, potrivit Asociaţiei Americane a Băuturilor Răcoritoare. Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente din SUA afirmă că o persoană ar trebui să consume peste 1.000 de doze de Coca-Cola sau Pepsi pe zi pentru a acumula o doză de substanta chimică similară cu cea folosită pe şoareci în testele de laborator.

Organizaţia de protecţie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit că din luna martie, de când Pepsi şi Coca-Cola au anunţat că vor reduce nivelul de 4-Mel din băuturile sale răcoritoare, Pepsi pare să fi respectat acest lucru doar pentru produsele comercializate în interiorul statului California, cele din exterior rămânând exact la fel.

Pepsi a anunţat că furnizorul colorantului îşi schimbă formula de preparare, procesul fiind complet la nivel naţional în februarie 2014. Potrivit reprezentanţilor companiei, schimbările vor fi făcute şi la nivel global, însa aceştia nu au precizat intervalul de timp necesar pentru a respecta noua formulă de preparare.

×