x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Persecuții fără precedent asupra creștinilor din Egipt

Persecuții fără precedent asupra creștinilor din Egipt

10 Ian 2018   •   16:26
Persecuții fără precedent asupra creștinilor din Egipt

Creștinii din Egipt se confruntă cu persecuții la un nivel fără precedent, cu atacuri asupra bisericilor și cu răpiri de fete orchestrate de către extremiștii islamiști, cu intenția de a le forța să se căsătorească cu musulmani, potrivit unui raport, scrie The Guardian.

În ultimii ani, Egiptul a înaintat un raport anual legat de persecuțiile asupra creștinilor, raport întocmit de organizația de caritate Open Doors. Potrivit listei întocmite la nivel mondial, Coreea de Nord încă este cea mai periculoasă țară în care poți fii creștin, iar Nepalul a avut cea mai mare creștere a persecuțiilor.

Însă Egiptul, casa celei mai mari comunități de creștini din Orientul Mijlociu, este îngrijorător în mod deosebit. Oficial, aproximativ 10% dintre cei 95 de milioane de locuitori sunt creștini.

Creștinii ortodoxi care au sărbătorit Crăciunul duminică au avut parte de o securitate strictă, la câteva zile după ce cel puțin 11 creștini au fost omorâți în atacuri teroriste. Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a participat la miezul nopții la inaugurarea unei noi catedrale aflată la 45 de kilometri de capitală, în timp ce zeci de mii de soldați înarmați au patrulat pe străzile din jurul bisericilor din Egipt.

Potrivit organizației Open Doors, 128 de creștini au fost uciși din pricina credinței lor, iar peste 200 au fost scoși afară din propriile case în 2017. Organizația a atribuit această creștere a persecuțiilor „teroriștilor islamiști evacuați din Irak și Siria”.

Paștele trecut, 49 de oameni au murit după ce două biserici au fost bombardate, iar alți 29 au fost uciși în timpul atacurilor teroriste îndreptate asupra oamenilor care mergeau spre o mănăstire. Peste 15 fete au fost răpite în 2017, forțate să se căsătorească cu musulmani și convertite la islam.

 

×