x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Persoanele care suferă de dislexie sunt printre cei mai talentaţi spărgători de coduri

Persoanele care suferă de dislexie sunt printre cei mai talentaţi spărgători de coduri

24 Sep 2014   •   11:47
Persoanele care suferă de dislexie sunt printre cei mai talentaţi spărgători de coduri

Agenţia de informaţii britanică GCHQ angajează 120 de spioni care suferă de dislexie sau dispraxie, întrucât aceste persoane sunt printre cei mai talentaţi spărgători de coduri, scrie Daily Mail, citat de Agerpres. Informaţia a apărut înaintea lansării noului film 'The Imitation Game', în care actorul Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, un britanic care suferea de dislexie şi care a lucrat ca spărgător de coduri în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Turing a fost expert în criptologie şi a jucat un rol esenţial în furnizarea de informaţii pentru aliaţi, prin decifrarea mesajelor codate de dispozitivul german de cifrare Enigma.

Circa 10% din populaţia britanică este uşor dislexică, iar unul din 25 de britanici suferă de o formă mai gravă de dislexie. Printre persoanele cunoscute care au avut dislexie se numără fizicianul Albert Einstein şi Sir Richard Branson.

Dislexia este o tulburare nervoasă constând în dificultatea de a citi corect un text, în timp ce dispraxia este incapacitatea de a face mişcări coordonate în urma unor leziuni ale creierului.

×