x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Persoanele de peste 65 de ani din Japonia reprezintă 27,7% din populaţia ţării

Persoanele de peste 65 de ani din Japonia reprezintă 27,7% din populaţia ţării

19 Sep 2017   •   15:23
Persoanele de peste 65 de ani din Japonia reprezintă 27,7% din populaţia ţării

Numărul de japonezi de peste 90 de ani a ajuns la două milioane, potrivit ultimelor informaţii oferite de guvernul japonez, scrie The Independent. Numărul s-a dublat de la 1,02 milioane în 2004 la 2,06 milioane.

Numărul de japonezi de peste 65 de ani a ajuns la 35,14 milioane, reprezentând 27,7% din populaţia ţării.

Cifrele subliniază problemele ridicate de rata natalităţii în scădere a Japoniei, care afectează deja economia ţării în domenii precum piaţa locurilor de muncă şi cea a locuinţelor. Potrivit Ministrul Sănătăţii, al Muncii şi al Bunăstării din Japonia, numărul de naşteri a scăzut sub un milion pentru prima dată în 2016.

Se preconizează faptul că populaţia din prezent a ţării, 127 de milioane, va scădea la aproape 40 de milioane până în 2065, potrivit Institutului Naţional de Cercetare a Populaţiei şi Securităţii Sociale.

Experţii au afirmat că deficitul Japoniei are legătură cu faptul că tinerii se concentrează asupra carierei şi ignoră viaţa sexuală sau mariajul, în timp ce bătrânii trăiesc mai mult decât oricând. Un studiu lansat în acest an a descoperit că o treime din populaţia tânără a Japoniei ajunge la vârsta de 30 de ani fără a avea nicio experienţă sexuală.

Studiile recente au subliniat şi contribuţia bătrânilor la economia ţării. Astfel, 7,7 milioane de persoane de peste 65 de ani au avut un loc de muncă în ultimul an, iar 3,01 milioane au avut locuri de muncă part-time sau temporare.

“Persoanele în vârstă sunt dornice să muncească, iar tot mai multe companii îi acceptă”, a spus un oficial din cadrul ministerului care se ocupă de statistici.

×
Subiecte în articol: japonia natalitate populatie batrani