x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 1.000 de arestări în China, în cadrul unei campanii împotriva contrabandei pe Internet

Peste 1.000 de arestări în China, în cadrul unei campanii împotriva contrabandei pe Internet

de Mediafax    |    01 Apr 2012   •   11:11
Peste 1.000 de arestări în China, în cadrul unei campanii împotriva contrabandei pe Internet

Politia chineza a arestat un total de 1.065 de suspecti si a sters peste 208.000 de mesaje "daunatoare" in cursul unei campanii impotriva contrabandei pe Internet, care se desfasoara de la jumatatea lunii februarie, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Operatorii a peste 3.000 de site-uri de Internet au primit avertismente, in cadrul campaniei care, potrivit agentiei China Noua, vizeaza contrabanda cu arme, cu droguri, produse chimice periculoase, precum si vanzarea de organe umane si informatii personale.

China a accelerat recent campania de "curatare" a Internetului, pe care multi o denunta drept o cenzura politica.

Beijingul a anuntat de asemenea sambata restrictii importante privind utilizarea microblogurilor, inchiderea mai multor site-uri si arestarea unor persoane acuzate ca ar fi la originea unor "zvonuri" privind o lovitura de stat la Beijing.

Principalele servicii de microblogging chineze, Sina Weibo si Tencent QQ, au suspendat sambata posibilitatea utilizatorilor de a posta comentarii online, oficial pentru a lupta impotriva "zvonurilor daunatoare".

Utilizatorii de Internet din China sunt deja supusi unei cenzuri draconice, care blocheaza de exemplu Twitter, Facebook si Youtube.

×
Subiecte în articol: inchisoare cenzură internet utilizatori