x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 10.000 de persoane protestează la Kiev. Forţele de ordine au intrat din nou în forţă în Piaţa Independenţei (VIDEO)

Peste 10.000 de persoane protestează la Kiev. Forţele de ordine au intrat din nou în forţă în Piaţa Independenţei (VIDEO)

11 Dec 2013   •   08:40
Peste 10.000 de persoane protestează la Kiev. Forţele de ordine au intrat din nou în forţă în Piaţa Independenţei (VIDEO)

Peste 10.000 de persoane au venit miercuri dimineaţă în Piaţa Independenţei din Kiev, în pofida asaltului poliţiei ucrainene, care a demolat, cu câteva ore înainte, baricadele opoziţiei proeuropene, relatează AFP.

Reuniţi cu sutele la marginile zonei, poliţiştii au început să îi disperseze pe manifestanţi cu ajutorul scuturilor cu puţin înainte de ora 02:00. Bazându-se pe o decizie a justiţiei şi cerând manifestanţilor să rămână calmi, aceştia au trecut de baricadele plasate la mai multe intrări în piaţă, aflată în centrul mişcării de contestare stârnite de refuzul preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna la sfârşitul lui noiembrie un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Aceştia au demontat de asemenea mai multe corturi montate în piaţă. "Poliţia acţionează în cooperare cu serviciile comunitare pentru a debarasa baricadele care blochează trecerea", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei capitalei ucrainene pentru AFP.

Televiziunea arăta tractoare şi angajaţi în veste portocalii care demontau baricadele formate de manifestanţii strânşi în piaţă. Cele câteva sute de manifestanţi au început să cânte imnul ucrainean iar reprezentanţii opoziţiei au pornit rugăciuni de pe scena montată în piaţă.

Operaţiunea intervine după ce preşedintele ucrainean a primit-o timp de trei ore marţi pe lidera diplomaţiei UE, Catherine Ashton.

În noaptea de luni spre marţi, forţele de ordine au dispersat manifestanţii care păzeau baricadele din cartierul guvernamental vecin ce perturbau trecerea către sediul guvernului şi preşedinţiei.

×
Subiecte în articol: ucraina kiev protest