x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de morţi în inundaţiile din Sri Lanka (nou bilanţ)

Peste 100 de morţi în inundaţiile din Sri Lanka (nou bilanţ)

27 Mai 2017   •   15:30
Peste 100 de morţi în inundaţiile din Sri Lanka (nou bilanţ)
Sursa foto: trokilinochchi

Peste 100 de persoane au murit în inundaţiile şi alunecările de teren provocate vineri de ploile musonice din Sri Lanka, au anunţat sâmbătă autorităţile, în contextul în care în ţară au început să ajungă ajutoare din India, relatează AFP. 

Centrul de gestionare a catastrofelor (DMC) a precizat că numărul persoanelor decedate urcase sâmbătă la 103, de la bilanţul oficial de 91 de morţi vineri. De asemenea, 113 persoane sunt date dispărute. 

Nu mai puţin de 230.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor din părţile de sud şi de vest ale ţării, lovite cel mai puternic de ploile musonice. 

Militarii au efectuat operaţiuni de căutare în zonele afectate de alunecări de teren. Forţele aeriene au desfăşurat cinci avioane pentru operaţiuni de salvare şi cinci pentru a transporta provizii de urgenţă în satele blocate, în care nu se mai poate ajunge pe drumuri. 

Ministrul de interne, Vajira Abeywardena, a spus că ploile cele mai intense au trecut, dar că rămâne un risc de inundaţii în aval. El a făcut apel la localnici să părăsească terenurile mai joase pentru a se refugia pe înălţimi, mai puţin vulnerabile. 

"Rămân mai multe zone izolate inaccesibile", a explicat Abeywardena în capitala Colombo. "Există chiar sectoare în care nu se poate ajunge nici cu elicopterul, nici cu navele", a adăugat el. 

Guvernul a distribuit pe cale aeriană 10.000 de veste de salvare pentru persoanele blocate şi a înfiinţat 104 adăposturi de urgenţă în clădirile publice pentru riveranii evacuaţi, a mai spus el. 

O navă din India a ajuns sâmbătă la Colombo, având la bord o echipă medicală, bărci gonflabile şi medicamente. O altă navă este aşteptată luni. 

Potrivit serviciului meteorologic, ploile ar urma să scadă în intensitate, dar va persista un muson de intensitate scăzută.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: sri lanka inundatii