x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinău. Peste 2.000 de oameni protestează în faţa parlamentului

Chişinău. Peste 2.000 de oameni protestează în faţa parlamentului

20 Ian 2016   •   18:44
Chişinău. Peste 2.000 de oameni protestează în faţa parlamentului
Sursa foto: Foto: Andrei Fornea

Mai mult de 2.000 de persoane protestează miercuri seara în faţa clădirii parlamentului de la Chişinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip, informează radio Chişinău şi Timpul.md.

Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii au spart uşa din spate a clădirii parlamentului, iar poliţiştii stau baricadaţi la intrare. Manifestanţii încearcă să intre în clădire peste baricade. Ei continuă să scandeze: 'Jos mafia', 'Jos hunta', 'Nu cedăm', 'Noi suntem poporul'.

Deputaţii şi noii miniştri se află în clădirea parlamentului de la Chişinău, potrivit Timpul.md.

Mai multe înregistrări video cu manifestaţiile de protest din jurul parlamentului au fost postate pe reţelele de socializare. Într-o înregistrare se poate observa cum protestatarii dau jos gardul de protecţie din jurul parlamentului.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al guvernului şi lista cabinetului de miniştri în frunte cu premierul Pavel Filip.

În timpul şedinţei pentru învestirea guvernului Filip, un grup de deputaţi ai Partidului Socialist (PSRM) a blocat tribuna centrală a parlamentului în timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare al noului cabinet de miniştri. 'Înarmaţi' cu vuvuzele, pancarte şi fluiere, deputaţii socialişti au scandat: 'Doar alegeri anticipate!'.

VEZI VIDEO, PE ANTENA3.RO!


Protest violent la Chisinau



×