x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 200 aparate de lupta ale aviatiei ruse oprite la sol dupa prabusirea unui avion MIG-29

Peste 200 aparate de lupta ale aviatiei ruse oprite la sol dupa prabusirea unui avion MIG-29

05 Iul 2015   •   10:31
Peste 200 aparate de lupta ale aviatiei ruse oprite la sol dupa prabusirea unui avion MIG-29

Peste 200 de aparate MIG-29 au fost oprite la sol dupa ce un aparat de acest tip s-a prabusit  in timpul unei misiuni de antrenament in zona Krasnodar. Publicatia Moskow Times il citeaza pe comandantul aviatiei militare  ruse, generalul-colonel Viktor Bondarev, care a declarat ca oprirea la sol a aparatelor lor este o masura standard pana la identificarea cauzelor accidentului .

Surse militare au precizat ca pilotul aparatului s-a catapultat si este in viata.
 
Publicatia moscovita mentioneaza ca este al patulea aparat MIG-29 al fortelor aeriene ruse care se prabuseste. MIG- 29 este un avion de lupta din generatia a patra, comparabil ca performante cu aparatele americane F-15 si F-16. A intrat in dotarea fortelor aeriene ale Rusiei din 1983 si  a fost exportat in 23 de tari.  Romania a comandat 45 de aparate MIG-29 si a primit 21 in perioada 1989-1990  , anuland restul comenzii.
 
In prezent toate aceste aparate au durata de zbor epuizata , sunt conservate dar Romtehnica nu a reusit sa vanda nici unul. Republica Moldova aprimit la dezmembrarea URSS 33 de aparate MIG- 29. Statele Unite au cumparat din Moldova 21 de aparate pentru a contracara o oferta de cumparare din Iran.

×
Subiecte în articol: mig 29 accident aviatic