x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 30.000 de japonezi şi-au luat viaţa anul trecut. Vezi ce i-a împins pe niponi să se sinucidă într-un ritm uluitor

Peste 30.000 de japonezi şi-au luat viaţa anul trecut. Vezi ce i-a împins pe niponi să se sinucidă într-un ritm uluitor

09 Mar 2012   •   18:38
Peste 30.000 de japonezi şi-au luat viaţa anul trecut. Vezi ce i-a împins pe niponi să se sinucidă într-un ritm uluitor

Numarul sinuciderilor in randul japonezilor a crescut cu 20% in luna martie anul trecut, dupa seismul si tsunami-ul care au devastat cosatele nord-estice ale arhipelagului nipon.

Specialistii spun ca numarul mare de sinucigasi inregistrati are loc pe fondul cresterii gradului de anxietate care a cuprins societatea in saptamanile care au urmat catastrofei.

In mai 2011, 3.375 de persoane s-au sinucis, adica mai mult de o zecime din totalul anual, potrivit unui raport al guvernului japonez, citat de AFP. In total, in 2011 numarul sinuciderilor a atins 30.651, ceea ce inseamna ca aproape 100 de niponi si-au luat zilnic viata.

"Un sentiment de anxietate s-a extins in toata societatea japoneza dupa catastrofa si banuim ca acesta a fost un factor agravant", a declarat un oficial guvernamental. El a adaugat ca numarul sinuciderilor a fost deosebit de ridicat in randul barbatilor de 30 de ani.

Seismul urmat de un tsunami, care s-au soldat cu 19.000 de morti si au provocat cea mai grava catastrofa nucleara dupa cea din 1986 de la Cernobil, au avut consecinte grave asupra economiei japoneze, care a inregistrat o crestere considerabila a falimentelor.

Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare, Japonia are una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume.

×