x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 30 de persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Indonezia

Peste 30 de persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Indonezia

24 Ian 2019   •   13:17
Peste 30 de persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Indonezia
Sursa foto: Captură video

Peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale care au afectat Indonezia, au informat joi autorităţile locale, citate de Reuters - precizând că 25 de persoane sunt în continuare date dispărute. 

Mii de persoane au fost evacuate după ce ploile abundente, însoţite de vânturi puternice, s-au abătut asupra sudului insulei Sulawesi (centrul ţării), umflând cursurile de apă şi scoţându-le din matcă. 

Zeci de sate au fost inundate, dar şi o parte din capitala insulei, Makassar. 

Agenţia pentru gestionarea dezastrelor a pus la dispoziţie adăposturi temporare şi bucătării de campanie pentru rezidenţii care au fugit din calea apelor de peste un metru, care au inundat aşezările situate pe malul râurilor din provincia Sulawesi de Sud. 

"Până în prezent am descoperit corpurile a 30 de persoane care s-au înecat sau au fost îngropate de alunecări de teren, în urma ploilor torenţiale şi a revărsării apelor barajului Bili-Bili", a indicat Hasriadi, un oficial al Agenţiei menţionate. 

Traficul pe o autostradă majoră din regiune a fost întrerupt, autorităţile fiind nevoite să livreze cu elicopterul alimente celor rămaşi blocaţi pe autostradă, potrivit mass-media. 
    
Indonezia este un arhipelag de peste 17.000 de insule, afectat frecvent de dezastre naturale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: indonezia alunecari de teren inundatii