x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 300 de femei însărcinate infectate cu virusul Zika, în Honduras

Peste 300 de femei însărcinate infectate cu virusul Zika, în Honduras

14 Iun 2016   •   11:27
Peste 300 de femei însărcinate infectate cu virusul Zika, în Honduras

Autorităţile medicale din Honduras au înregistrat 331 de cazuri de femei însărcinate care au contractat virusul Zika, în timp ce peste 100 de persoane au fost confirmate cu sindromul Guillain Barré, potrivit unei surse locale citate de EFE.

Toate cazurile de femei însărcinate infectate cu Zika sunt monitorizate "de către medici şi supuse unor evaluări constante", a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Francis Contreras.

Ministerul Sănătăţii din Honduras a consemnat de-a lungul anului 2016 "46.000 de persoane infectate cu Zika, Chikunguńa şi Dengue, boli transmise de ţânţarul Aedes aegypti", a precizat Contreras. Potrivit acestuia, numărul cazurilor ar putea fi mai mare, având în vedere că una din patru persoane infectate cu un astfel de virus nu prezintă simptomele specifice bolii şi, prin urmare, nu se internează.

În Honduras s-au înregistrat şi "peste o sută" de cazuri de persoane afectate de sindromul Guillain Barré, care atacă sistemul nervos şi poate provoca uneori slăbiciune musculară, sindrom corelat virusului Zika, a precizat responsabilul medical.

Sindromul Guillain Barré a provocat anul acesta moartea a două persoane, însă autorităţile nu au precizat dacă acestea sufereau de Zika.

Primul caz de Zika înregistrat în ţară a fost în decembrie 2015. Zika este însoţită de febră, erupţii cutanate, artrită, conjunctivită, dureri de cap sau musculare, notează EFE.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: honduras zika virusul zika infectate gravide