x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 700 de kilograme de heroină, confiscate la frontiera bulgaro-turcă

Peste 700 de kilograme de heroină, confiscate la frontiera bulgaro-turcă

29 Sep 2018   •   20:00
Peste 700 de kilograme de heroină, confiscate la frontiera bulgaro-turcă

Vameşii bulgari au confiscat peste 700 de kilograme de heroină la graniţa bulgaro-turcă, ascunse la bordul a două tiruri iraniene care aveau ca destinaţie Austria, a anunţat sâmbătă vama bulgară, citată de AFP. 

Un prim vehicul, care transporta 347 kg de heroină ascunsă în mijlocul unor plăci de gips carton, a fost interceptat joi la principalul post de frontieră Kapitan Andreevo. 

După 14 ore, la 28 septembrie, un alt vehicul iranian a fost interceptat cu 365 kg de heroină, a precizat Gheorghi Gheorghiev, şeful Direcţiei vamale. 

Valoarea totală a heroinei confiscate - "foarte pură" - este estimată la 23 milioane de euro, a adăugat el. 

Şoferii iranieni ai celor două camioane, care au legătură de rudenie, au fost arestaţi. Ei riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare, a indicat procurorul regional din Haskovo (sud), Ivan Stoianov. 

Cele două camioane transportau marfă pentru o societate înregistrată la Viena. 

Premierul bulgar Boiko Borisov evocase operaţiunea în curs de desfăşurare pentru "confiscarea a sute de kilograme de heroină" în discursul său rostit vineri în faţa Adunării Generale a ONU. 

În 2017, autorităţile bulgare au descoperit peste 700 kg de heroină de origine iraniană trecând prin postul de frontieră Kapitan Andreevo, care nu poate fi ocolit pe ruta balcanică a drogurilor din Orientul Mijlociu către Europa Centrală şi de Vest. 

În aprilie 2017, 214 kg de heroină destinată Olandei a fost descoperită într-un camion iranian la postul Kapitan-Andréevo. 

O lună mai târziu, peste 400 kg de heroină de origine iraniană fuseseră confiscate la frontiera bulgaro-română la bordul unui camion care părăsea Bulgaria cu destinaţia Olanda.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: heroina confiscata