x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste un miliard de persoane din întreaga lume sunt izolate la domiciliu

Peste un miliard de persoane din întreaga lume sunt izolate la domiciliu

23 Mar 2020   •   14:22
Peste un miliard de persoane din întreaga lume sunt izolate la domiciliu

Mai mult de un miliard de persoane, din peste 50 de ţări şi teritorii, au fost rugate de autorități să rămână izolate la domiciliu în încercarea de a opri răspândirea pandemiei cu coronavirus, transmite AFP. În 34 de state a fost instituită deja izolarea obligatorie a populaţiei, măsură ce vizează peste 659 de milioane de persoane.

În România, Franța, Italia, Irak, Argentina, California (SUA), Grecia și Rwanda autoritățile au restricționat circulația persoanelor, acestea putând ieși din casă doar pentru a merge la serviciu, pentru cumpărarea alimentelor și a produselor de strictă necesitate și pentru achiziționarea de medicamente.

Columbia şi Noua Zeelandă vor institui această măsură începând de miercuri. 

Iran, Germania şi Regatul Unit au făcut apel la cetăţenii lor să rămână la domiciliu, să limiteze deplasările şi contactele fără să însoţească aceste recomandări de măsuri coercitive. În aceste state trăiesc circa 228 de milioane de oameni.

Cel puţin 10 ţări şi teritorii (peste 117 milioane de persoane) au instituit interdicţii de circulaţie seara şi pe timpul nopţii, printre acestea se află Burkina Faso, Chile, Manila (Filipine), Serbia şi Mauritania. În Arabia Saudită interdicţiile de circulaţie intră în vigoare astăzi.

Unele ţări şi-au plasat principalele oraşe în carantină, interzicând intrarea şi ieşirea persoanelor. Este cazul a  27 de oraşe din Bulgaria, Almatî şi Nur-Sultan din Kazahstan şi a metropolei Baku din Azerbaidjan. În aceste oraşe locuiesc circa 10 milioane de persoane.

×
Subiecte în articol: coronavirus izolare la domiciliu