x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat corpul jurnalistei Kim Wall

Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat corpul jurnalistei Kim Wall

30 Oct 2017   •   18:24
Peter Madsen a recunoscut că a dezmembrat corpul jurnalistei Kim Wall

Inventatorul danez Peter Madsen a recunoscut că el a fost cel care a decapitat-o şi i-a tăiat membrele jurnalistei suedeze Kim Wall. De asemenea, acesta şi-a schimbat povestea în legătură cu modul în care aceasta a murit la bordul submarinului construit de el, potrivit declaraţiilor făcute de poliţia din Copenhaga, luni.

Madsen, în vârstă de 46 de ani, susţine, în prezent, că jurnalista Kim Wall a murit din cauza monoxidului de carbon eliberat în submarin şi că a decapitat-o şi i-a tăiat membrele înainte să o înmormânteze în mare, potrivit declaraţiei anchetatorilor. Peter Madsen a continuat să nege faptul că el ar fi ucis-o.

“A susţinut că nu era suficient oxigen în submarin şi că s-a sufoca, iar el se afla în partea de sus a submarinului, nu a observat şi a găsit-o când s-a întors.”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei din Copenhaga, Steen Hansen.

Pe 5 septembrie, Madsen a declarat anchetatorilor că jurnalista Kim Wall a fost omorâtă de o bucată de metal care a căzut peste ea şi i-a fracturat craniul. Însă, în momentul în care acesta a fost găsit în Golful Koge, aflat la sud de Copenhaga, pe 6 octombrie, craniul nu a avea niciun semn de fractură.

Din primele cercetări ale poliţiei reiese că trupul jurnalistei a fost înjunghiat cu premeditare şi că Madsen a scufundat în mod voit submarinul.

×
Subiecte în articol: kim wall peter madsen inventator submarin