x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peter Madsen neagă că ar fi ucis jurnalista suedeză. „M-am gândit doar la rudele lui Kim Wall”

Peter Madsen neagă că ar fi ucis jurnalista suedeză. „M-am gândit doar la rudele lui Kim Wall”

09 Mar 2018   •   09:57
Peter Madsen neagă că ar fi ucis jurnalista suedeză. „M-am gândit doar la rudele lui Kim Wall”

Inventatorul danez, Peter Madsen, a negat că ar fi ucis-o pe jurnalista suedeză Kim Wall pe submarinul său, afirmând că a mințit anterior în legătură cu modul în care aceasta a murit, doar pentru a-i menaja rudele, scrie The Guardian.

„Neg faptul că aș fi vinovat de uciderea lui Kim Wall”, a spus Peter Madsen în fața Tribunalului din Copenhaga în prima zi a procesului, după ce procurorul Jakob Buch-Jepsen a prezentat o serie de noi detalii.

Madsen a declarat că a susținut până în octombrie faptul că Wall a fost omorâtă în momentul în care un metal greu a căzut pe capul ei pentru a evita să facă publică realitatea „macabră” a morții ei.

„M-am gândit doar la rudele lui Kim Wall”, a spus acesta. „Este o poveste foarte, foarte oribilă. Știam că e moartă și că nu se va întoarce. Am avut un singur obiectiv, acela de a menaja rudele cât de mult se poate”.

Aproximativ 120 de jurnaliști din 15 țări diferite s-au aflat în sală și în camera dedicată presei la Tribunalul din Copenhaga, fapt care a reflectat interesul internațional enorm cu privire la acest caz.

Wall, o jurnalistă premiată, l-a însoțit pe Madsen, în după-amiaza zilei de 10 august, sperând că va obține un interviu despre încercarea de nouă ani a inventatorului de a se trimite în spațiul suborbital. Trunchiul acesteia a fost găsit 11 zile mai târziu în apropiere de Copenhaga, iar capul acestei, brațele și picioarele au fost găsite de scafandrii poliției în următoarele luni.

În timpul procesului, Maden a afirmat că, la bordul submarinului, a avut loc o defecțiune tehnică ce a condus la pomparea gazelor de evacuare în interiorul submarinul, otrăvind-o pe Wall, în timp ce Madsen se afla afară. Acesta susține că presiunea negativă nu i-a permis să deschidă trapa.

„Am încercat să țip la Kim să încerce să oprească motorul”, a spus inventatorul. „ Nu știu dacă Kim reușise, dar motorul se oprise”.

Acest lucru a eliberat presiune, permițându-i să deschisă trapa, potrivit declarațiilor acestuia. Când a intrat în submarin, Madsen a găsit jurnalista fără suflare.

 

×