x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Petrecerile se țin lanâ în familia lui Barack Obama

Petrecerile se țin lanâ în familia lui Barack Obama

11 Iun 2016   •   10:30
Petrecerile se țin lanâ în familia lui Barack Obama
Sursa foto: Pete Souza/The White House

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, au toate motivele să fie fericiți.

Vineri au sarbatorit-o pe fiica lor cea mare, Malia, care a terminat liceul şi îşi va lua un an de vacanţă înainte de a intra la Harvard, precum şi împlinirea a 15 ani a mezinei familie, Sasha, relatează EFE.

Malia, de 17 ani, a absolvit prestigiosul colegiu privat Sidwell Friends, din nord-estul capitalei Washington, ale cărui cursuri le-a urmat de când s-a mutat cu familia sa la Casa Albă, în 2009.

La acelaşi colegiu a învăţat şi Chelsea Clinton, fiica lui Bill şi Hillary Clinton.

Ceremonia de vineri a fost privată, dar pe pagina de Facebook a colegiului se poate vedea o poză de grup a absolvenţilor, printre care şi Malia, îmbrăcată în alb ca majoritatea colegelor sale.

Preşedintele Obama declarase deja anticipat că nu vrea să intervină şi nici să se remarce prea mult la ceremonie, de teamă "să nu izbucnească în lacrimi", iar fiica lui să se simtă "ruşinată".

După ceremonie, familia s-a dus la un restaurant italienesc din cartierul Georgetown pentru a sărbători absolvirea Maliei, dar şi împlinirea a 15 ani de Sasha.

În martie, în timpul unei vizite la Milwaukee (Wisconsin), Obama anticipase planurile familiei de a rămâne la Washington când va abandona Casa Albă, pentru ca Sasha să-şi termine studiile gimnaziale.

În principiu, familia va sta cu chirie într-o casă cu nouă camere în cartierul rezidenţial Kalorama, în apropiere de parcul Rock Creek, în care locuiesc mulţi ambasadori acreditaţi în SUA, printre care şi cel al Franţei şi al UE. AGERPRES

×