x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peugeot avertizează că producţia noii generaţii de Astra în Marea Britanie depinde de Brexit

Peugeot avertizează că producţia noii generaţii de Astra în Marea Britanie depinde de Brexit

27 Iun 2019   •   20:45
Peugeot avertizează că producţia noii generaţii de Astra în Marea Britanie depinde de Brexit

Constructorul auto francez Peugeot a anunţat joi că intenţionează să construiască viitoarea generaţie a modelului Astra la două uzine, cu siguranţă la uzina de la Russelsheim (Germania), în timp ce producţia la uzina de la Ellesmere Port, nord-estul Angliei, va depinde de termenii în care se va face ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

În 2017, Peugeot a preluat divizia europeană a grupului american General Motors, care include mărcile Opel şi Vauxhall, şi între timp a restructurat aceste operaţiuni pentru a creşte profitabilitatea acestor mărci.

Grupul francez şi-a confirmat joi intenţia de a produce noua generaţie de Astra la două uzine din Europa, dintre care una este cea de la Russelsheim iar cea de a doua uzină ar putea să fie cea de la Ellesmere Port. "Decizia privind alocarea producţiei la uzina de la Ellesmere Port va fi condiţionată de termenii definitivi ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană", a subliniat constructorul auto francez.

Acest anunţ vine într-un moment în care Boris Johnson şi Jeremy Hunt, cei doi rivali pentru postul de prim-ministru, au declarat că sunt pregătiţi să scoată Marea Britanie din UE fără un acord la data de 31 octombrie. 

În schimb, principala asociaţie a industriei auto din Marea Britanie a avertizat anterior asupra efectului "catastrofal" pe care l-ar avea o ieşire fără un acord a Marii Britanii din UE, care ar putea paraliza industria auto din cauza unor tarife vamale de până la 10%, întârzieri provocate de controalele la frontieră şi proceduri birocratice suplimentare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: peugeot astra Marea Britanie