x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pharrell Williams vrea să-l dea în judecată pe Trump pentru utilizarea fără permisiune a piesei "Happy"

Pharrell Williams vrea să-l dea în judecată pe Trump pentru utilizarea fără permisiune a piesei "Happy"

30 Oct 2018   •   21:30
Pharrell Williams vrea să-l dea în judecată pe Trump pentru utilizarea fără permisiune a piesei "Happy"

Cântăreţul american Pharrell Williams a ameninţat că îl va acţiona în justiţie pe preşedintele SUA, Donald Trump, pentru utilizarea cântecul 'Happy' într-un eveniment desfăşurat la câteva ore după atacul armat în care 11 persoane au fost ucise într-o sinagogă din Pittsburgh (Pennsylvania), relatează marţi EFE. 

Mass-media locale au preluat marţi o scrisoare a avocatului artistului trimisă lui Trump, în care este exprimată nemulţumirea lui Pharell Williams în legătură cu utilizarea acestei piese într-un eveniment desfăşurat sâmbătă în Indiana. 

"În ziua în care 11 persoane au fost ucise de un naţionalist nebun aţi folosit cântecul 'Happy' la un miting politic din Indiana. Nu a fost nimic 'Fericit' în această tragedie petrecută în ţara noastră şi nici nu a fost acordată vreo permisiune pentru a fi folosită piesa în acest scop", notează avocatul în această scrisoare. 

Avocatul a afirmat că utilizarea cântecului 'Happy' fără permisiune "constituie o încălcare a drepturilor de autor şi a mărcii înregistrate", subliniind că Williams "nu i-a acordat şi nici nu-i va acorda" autorizaţie lui Trump pentru a-i folosi public piesele. 

Nu este prima dată când Trump primeşte critici sau avertizări cu denunţuri din partea unor muzicieni după ce preşedintele american le-a folosit melodiile fără autorizaţie. 

Trupele The Rolling Stones, The O'Jays sau Queen precum şi cântăreaţa Adele, printre alţii, i-au cerut lui Trump, încă de la începerea campaniei sale electorale, să înceteze să le mai folosească melodiile în evenimente publice. 

Robert Bowers, autorul atacului armat comis sâmbătă dimineaţa într-o sinagogă din Pittsburgh şi care s-a soldat cu 11 morţi şi şase răniţi, va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită şi riscă pedeapsa cu moartea.AGERPRES

×
Subiecte în articol: pharrell williams