x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul a anunţat că nu va negocia cu Washingtonul cât timp acesta îşi menţine actuala politică

Phenianul a anunţat că nu va negocia cu Washingtonul cât timp acesta îşi menţine actuala politică

07 Oct 2019   •   08:11
Phenianul a anunţat că nu va negocia cu Washingtonul cât timp acesta îşi menţine actuala politică

Coreea de Nord a lansat duminică un nou atac la adresa Washingtonului, pe care îl acuză că duce o "politică ostilă" şi a respins orice dialog pe dosarul nuclear atât timp cât SUA nu îşi schimbă atitudinea", informează AFP.

La încheierea unei zile de consultări sâmbătă, în Suedia, care a reprezentat prima încercare de dialog după luni de impas diplomatic şi escaladare militară, reprezentanţii americani şi nord-coreeni s-au despărţit fără rezultate.

Phenianul "nu este interesat de desfăşurarea unor negocieri la fel de dezgustătoare ca acestea atât timp cât SUA nu vor lua măsuri concrete pentru a pune capăt politicii lor ostile", a declarat duminică un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă KCNA.

"Soarta dialogului SUA-Coreea de Nord este în mâinile Washingtonului şi termenul limită este la sfârşitul anului", a adăugat oficialul nord-coreean.

La Stockholm, emisarul nord-coreean Kim Myong Gil a pus pe seama SUA eşecul discuţiilor, apreciind că partea americană nu a adus "nimic la masa negocierilor". În schimb, Washingtonul a estimat că discuţiile au fost bune, exprimându-şi disponibilitatea continuării lor şi afirmând că a acceptat invitaţia Suediei de a relua discuţiile peste două săptămâni.

"Ipoteza unei noi întâlniri este nefondată", a replicat duminică un purtător de cuvânt nord-coreean.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Phenian washington