x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regimul de la Phenian ameninţă: Statele Unite se află în raza de acţiune a armamentului nuclear nord-coreean

Regimul de la Phenian ameninţă: Statele Unite se află în raza de acţiune a armamentului nuclear nord-coreean

27 Feb 2013   •   11:51
Regimul de la Phenian ameninţă: Statele Unite se află în raza de acţiune a armamentului nuclear nord-coreean

Coreea de Nord a avertizat miercuri că Statele Unite se află în raza armelor sale nucleare, o nouă declaraţie belicoasă din partea Phenianului după efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumătatea lui februarie, relatează AFP, citată de Antena3. "Statele Unite trebuie să ştie că acest continent american se află în raza de acţiune a rachetelor noastre strategice şi a armelor noastre nucleare", a anunţat un membru al Comitetului Naţional coreean pentru Pace.
  
În octombrie, Phenianul a dat asigurări că deţine rachete capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, o declaraţie considerată un bluf de către o serie de experţi în dosarul nord-coreean.
 
Între timp, Coreea de Nord a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune pe 12 decembrie 2012 - un tir balistic deghizat, în opinia Washingtonului şi Seulului - şi a efectuat, două luni mai târziu, al treilea test nuclear, însă modul în care l-a realizat rămâne necunoscut în continuare.

×