x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Phenianul exclude orice negociere, înainte de sosirea lui Trump în Asia

Phenianul exclude orice negociere, înainte de sosirea lui Trump în Asia

04 Noi 2017   •   16:30
Phenianul exclude orice negociere, înainte de sosirea lui Trump în Asia

Coreea de Nord a exclus sâmbătă orice discuţie şi a ameninţat că îşi va dezvolta arsenalul nuclear, într-un nou avertisment către Donald Trump care începe un turneu în Asia, relatează AFP. 

Preşedintele american s-a îmbarcat vineri pentru Asia, prima sa deplasare prezidenţială în această regiune a lumii, în momentul când rachetele şi programul nuclear nord-coreean provoacă o mare îngrijorare. 

Donald Trump este aşteptat marţi în Coreea de Sud, după o vizită în Japonia. 

Statele Unite ar trebui să renunţe la "ideea absurdă" că Phenianul va ceda în faţa sancţiunilor internaţionale şi îşi va abandona armele nucleare, a avertizat agenţia oficială nord-coreeană KCNA, asigurând că ţara a ajuns în "stadiul final de disuasiune nucleară". 

"Este mai bine ca ei să nu mai viseze că vorbesc cu noi despre denuclearizare", a mai declarat agenţia, într-un comentariu intitulat "Nu mai visaţi cu ochii deschişi". 

"Sabia noastră nucleară preţioasă de autoapărare va deveni şi mai ascuţită atât timp cât politica ostilă a Statelor Unite împotriva RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) nu va fi abolită odată pentru totdeauna", a adăugat agenţia oficială. 

Casa Albă a anunţat că Donald Trump va vorbi în faţa Adunării naţionale de la Seul despre o "determinare comună în faţa ameninţărilor comune". 

Aproximativ 500 de persoane au protestat sâmbătă pe străzile Seulului, acuzându-l pe Donald Trump că aduce Peninsula Coreea în pragul războiului. 

În apropiere, o sută de susţinători ai preşedintelui SUA, dintre care foşti combatanţi, au scandat: "Bine aţi venit în Coreea, avem încredere în Trump". 

Preşedintele american, care a calificat drept "pierdere de timp" orice discuţii directe cu Phenianul, se va întâlni la Seul cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, care din contră, ar dori o politică de deschidere în direcţia Coreii de Nord, denunţată ca o "slăbiciune" de Donald Trump.

AGERPRES

×