x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piaţa Roşie din Moscova s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a întâmpina noul an

Piaţa Roşie din Moscova s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a întâmpina noul an

24 Dec 2017   •   17:30
Piaţa Roşie din Moscova s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a întâmpina noul an

Moscova, capitala Rusiei, s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a primi noul an, care este întâmpinat în mod tradiţional în emblematica Piaţa Roşie a oraşului, relatează EFE.

Deşi mai este mai este ceva până la venirea Anului Nou şi mai ales a Crăciunului pe stil vechi, care este sărbătorit de ortodocşii de rit vechi pe 7 ianuarie, a devenit o tradiţie ca în Piaţa Roşie să se respire spiritul sărbătorilor.

Copii, tineri şi vârstnici, moscoviţi sau turişti, se bucură de marele patinoar amenajat ca în fiecare an de lanţul de magazine GUM, în timp ce târgul de Crăciun face deliciile vizitatorilor.

Târgul, compus din aproape 30 de căsuţe, standuri cu suveniruri, atracţii pentru cei mici şi puncte de mâncăruri tradiţionale pentru cei mari, este o incursiune obligatorie pentru a respira aerul de sărbătoare al capitalei.

Anul acesta, autorităţile au cheltuit 600 milioane de ruble (peste 10 milioane de dolari), pentru decoraţiunile festive: 4.000 de instalaţii de lumini şi peste 250 pomi de Crăciun împodobesc întreaga capitală alături de alte elemente de decor.

Ruşii mărturisesc că anul acesta nu vor face economie preconizând să cheltuiască de sărbători cu 4 % mai mult decât anul trecut. Astfel, 45 % se gândesc să dăruiască bomboane de ciocolată celor dragi, în timp ce 42 % se orientează spre cosmetice, iar 31 % spre bani în numerar, potrivit unui sondaj.

Principalul protagonist al Anului Nou este Ded Moroz, o rudă apropiată a lui Moş Crăciun.

În tradiţiile ruseşti, Ded Moroz, un personaj legendar asemănător lui Moş Crăciun şi Moş Nicolae, este aşteptat de copii în ajunul Anului Nou, în seara de 31 decembrie.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Moscova