x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pierre Moscovici ar putea deveni comisar european

Pierre Moscovici ar putea deveni comisar european

de Marina Constantinoiu    |    03 Apr 2014   •   17:16
Pierre Moscovici ar putea deveni comisar european

Fostul ministru francez al Economiei, Pierre Moscovici, nu a mai fost solicitat să ocupe un post în noul Cabinet condus de Manuel Valls, dar s-ar putea alege cu un post de comisar la Bruxelles, care se pare că i-ar fi fost promis, afirmă surse guvernamentale de la Paris, citate de boursier.com.

Moscovici s-a declarat, de altfel, gata să-şi pună experienţa în slujba Comisiei Europene, unde fostul ministru intenţionează să facă francezii cuceriţi de euroscepticism să iubească Europa. El a declarat că ar fi ''onorat'' să devină comisar european, post pe care se simte ''perfect capabil'' să-l ocupe.

Întrebat de presă, la încheierea unei întrevederi la Hotel Matignon (reşedinţa şefului Guvernului) cu premierul Manuel Valls, despre posibilitatea ca Franţa să-l propună pentru un post la Comisia Europenă, Moscovici a declarat: ''Dacă preşedintele Francois Hollande doreşte să-mi ofere alte responsabilităţi în serviciul ţării, noi am discutat despre aceasta, sunt evident disponibil''.
''Dacă mi se va propune o astfel de funcţie, voi fi evident foarte onorat şi m-aş simţi, mărturisesc aceasta, perfect capabil. Partenerii mei europeni ştiu că ar avea astfel într-o funcţie un european convins'', a mai spus Moscovici.

Preşedintele Comisiei Europene va fi desemnat de către liderii europeni la viitorul summit şi el îşi va alege apoi, împreună cu cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, membrii noii echipe. Noul Executiv european va intra în funcţie în toamna anului 2014.

×
Subiecte în articol: pierre moscovici