x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piloţii avionului prăbuşit la San Francisco se apără: "Pilotul automat nu a menţinut viteza setată pentru aterizare"

Piloţii avionului prăbuşit la San Francisco se apără: "Pilotul automat nu a menţinut viteza setată pentru aterizare"

10 Iul 2013   •   18:29
Piloţii avionului prăbuşit la San Francisco se apără: "Pilotul automat nu a menţinut viteza setată pentru aterizare"
Sursa foto: EPA/Intact Images

Piloţii care conduceau avionul prăbuşit pe aeroportul din San Francisco le-au spus anchetatorilor că dispozitivul de pilotare automată nu a menţinut viteza setată pentru aterizare.

Piloţii companiei Asiana au declarat că au setat viteza de 137 de noduri (aproximativ 255 de kilometri pe oră), însă dispozitivul nu a menţinut această viteză, susţin piloţii, citaţi de Los Angeles Times.

Această situaţie nu îi exonerează pe cei doi piloţi, întrucât ei ar fi trebuit să observe şi să corecteze eventuala traiectorie eronată a avionului.

Unul dintre piloţii aflaţi la bordul avionului prăbuşit la San Francisco a lansat avertismente în ultimul minut dinaintea impactului, dar acestea au fost ignorate, relatează presa sud-coreeană. Surse din cadrul Ministerului sud-coreean al Transporturilor au confirmat că unul dintre piloţi - Bong Dong Won - a lansat avertismente privind altitudinea prea joasă în ultimul minut dinaintea prăbuşirii. Dacă avertismentele sale ar fi fost luate în considerare, avionul nu s-ar fi lovit de sol la limita pistei aeroportului din San Francisco.

×