x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pilotul unei aeronave cu 192 de oameni la bord era drogat înaintea zborului!

Pilotul unei aeronave cu 192 de oameni la bord era drogat înaintea zborului!

08 Noi 2011   •   16:54
Pilotul unei aeronave cu 192 de oameni la bord era drogat înaintea zborului!

Agentia federala pentru transporturi aeriene din Rusia a anuntat ca in sangele comandantului si al unei insotitoare de bord ai unui avion de curse interne, care se pregatea sa decoleze de la Magadan, din Extremul Orient rus, cu destinatia Moscova, au fost detectate urme de canabis.

Incidentul s-a produs pe 21 octombrie, inainte ca avionul, cu 192 de pasageri la bord, sa efectueze un zbor de 7.000 de kilometri, conform lui Aleksandr Bugakov, un oficial al agentiei federale ruse, citat de AFP. “Pulsul accelerat si o tensiune sanguina ridicata prezentate de catre comandant, pilotul secund si o insotitoare de bord au suscitat suspiciunile medicilor, care au solicitat inlocuirea echipajului', a declarat Bugakov.

Rezultatele testelor au confirmat, marti, prezenta drogurilor in sangele pilotului si al insotitoarei de bord, nu si in cel al copilotului.

Cu o saptamana inaintea acestui incident, un pilot in varsta de 32 de ani al unei companii din Iakutia (Siberia de Est) a fost retinut avand asupra sa un amestec interzis pentru fumat, pe care a marturisit ca il consuma in mod regulat.

Rezultatele anchetei oficiale efectuata dupa prabusirea in luna iunie a unui avion Tupolev care urma sa aterizeze in Carelia, in nord-vestul Rusiei, accident soldat cu 47 de morti, au relevat ca pilotul avea o concentratie de alcool in sange de 0,8 grame/litru!

De altfel, catastrofele aeriene produse in acest an in Rusia au condus la intentia autoritatilor de la Moscova de a echipa cabinele avioanelor cu teste de alcoolemie.

×