x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pistă elveţiană în dispariţia gemenelor Alessia şi Livia

Pistă elveţiană în dispariţia gemenelor Alessia şi Livia

de Irina Cristea    |    09 Feb 2011   •   17:59

Anchetatorii care le caută în trei state europene pe gemenele elveţiene dispărute la 30 ianuarie iau acum în calcul varianta ca fetele să nu fi părăsit niciodată Elveţia natală, relatează presa franceză. Alessia şi Livia, în vârstă de şase ani, au fost răpite de tatăl lor la sfârşitul lunii ianuarie. Aproape o săptămână mai târziu, bărbatul s-a sinucis, aruncându-se sub roţile unui tren, în Italia. Ajunsese în Peninsulă prin Franţa, iar anchetatorii bănuiau că cele două fete ar putea fi găsite fie în Marsilia, fie în Corsica sau sudul Italiei.

Întrucât nu au apărut dovezi privind prezenţa gemenelor în aceste ţări, anchetatorii s-au întors, practic, de unde a pornit întregul caz - în Elveţia.

Luni, un elicopter a fost trimis să cerceteze zona lacului Leman. Aproximativ 40 de poliţişti elveţieni, însoţiţi de câini, au efectuat în trei rânduri operaţiuni de căutare în casele rudelor din cantonul Vaud, în vestul ţării. O anchetă efectuată în zonă a vizat 80 de gospodării în 60 de case diferite, iar patru bărci staţionate în porturile Morges şi Vidy, proprietăţile angajatorului tatălui, suspectate că ar fi fost folosite de acesta, au fost minuţios verificate.

×