x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Plajele din Insulele Canare invadate de micro-alge

Plajele din Insulele Canare invadate de micro-alge

08 Aug 2017   •   12:12
Plajele din Insulele Canare invadate de micro-alge

Turiştii au fost avertizaţi să evite înfloriturile de micro-alge toxice care se înmulţesc în apele calde din Insulele Canare, Spania, scrie The Guradian. Tenerife, în mod special, este asaltată de vizitatori în această perioadă a anului, însă o parte dintre aceia care au înotat în oceanul Atlantic s-au întors cu mâncărimi, după ce s-au atins de micro-alge.

Algele au produs, de asemenea, o spumă verde-maronie în apele unor plaje frecventate de turişti.

“Până la sfârşitul lunii iunie, am văzut episoade de reziduri masive sau înfloriri ale micro-algelor, uneori ajungând până în apropierea plajelor.”, a spus directorul sănătăţi publice din Insulele Canare, Jose Juan Aleman.

“Înmulţirea acestora este un fenomen natural şi temporar care va dispărea”, a mai adăugat acesta, sugerând şi că încălzirea globală este cea care a dus la răspândirea algelor.

Bacteria “conţine o toxină care poate conduce la iritarea pielii şi dermatită, motiv pentru care trebuie să eviţi să intri în contact cu aceasta în apă şi pe nisip.”.

Insulele au fost gazda a mai mult de 13 milioane de turişti, anul trecut, iar autorităţile locale încearcă să liniştească vizitatorii. “În general, nu a fost necesar să închidem plajele”, a mai adăugat Aleman.

×