x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Plan de austeritate "draconic", pentru Irlanda

Plan de austeritate "draconic", pentru Irlanda

08 Noi 2010   •   00:00

Pe fondul temerilor privind noi dificultăţi economice pentru Irlanda, comsiarul european pentru economie şi Afaceri monetare se află, zilele acestea, într-o vizită la Dublin. Potrivit BBC, Olli Rehn discută cu oficialii irlandezi despre proiectul de buget pentru 2011, pe care analiştii îl caracterizează drept "draconic".



Săptămâna trecută, ministrul irlandez al Finanţelor, Brian Lenihan, anunţase că proiectul conţine măsuri de austeritate de 6 miliarde de euro, vizând să readucă deficitul public la în jur de 9,5% din Produsul Intern Brut (PIB), contra 32% în acest an, un record pentru zona euro, aminteşte AFP.

Votul privind proiectul de buget urmează să aibă loc în decembrie şi există temeri că Legislativul irlandez ar putea respinge documentul. Deşi este de acord că bugetul trebuie readus sub control, opoziţia afirmă că nu va susţine proiectul pentru că nu are încredere în Guvern.

Indiferent de rezultatul votului, pieţele şi investorii se tem că Dublinul nu va reuşi să iasă din capcana datoriei publice.

×
Subiecte în articol: externe Irlanda ue austeritate