x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planul de austeritate al României, dat ca exemplu de Berlusconi

Planul de austeritate al României, dat ca exemplu de Berlusconi

24 Iun 2011   •   13:27
Planul de austeritate al României, dat ca exemplu de Berlusconi

Premierul Silvio Berlusconi a vorbit astazi cu jurnalistii italieni aflati la Bruxelles despre planul de austeritate adoptat de Romania pentru a depasi recesiunea economica. "Prim-ministrul roman Emil Boc a vorbit cu tristete despre masurile de austeritate adoptate, in detrimentul consensului popular, dar in astfel de situatii ne gandim la binele tarii, si nu la interesul propriu", a declarat Berlusconi.

Saptamana viitoare se va discuta despre planul de austeritate in Consiliul de ministri de la Roma, dar premierul Berlusconi a asigurat ca "cifrele nu vor fi prea mari".

Berlusconi nu s-a aratat ingrijorat nici de evaluarile agentiei internationale de rating Moody's. "Institutele noastre financiare sunt solide si au capital consolidat. Bancile nu sunt ingrijorate in acest sens", a comentat prim-ministrul italian, potrivit Agerpres.

Berlusconi a vorbit si despre numirea lui Mario Draghi la conducerea Bancii Centrale Europene. "Este vorba despre un succes extraordinar care ii recunoaste calitatile profesionale. Succesul profesorului Draghi este un succes al Italiei si al guvernului nostru. Rolul pe care l-am avut in cadrul Consiliului european al sefilor de stat si de guvern a fost esential", a adaugat Berlusconi care l-a felicitat telefonic pe Draghi, in cursul diminetii.

×
Subiecte în articol: berlusconi austeritate draghi