x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planurile de călătorie ale premierului britanic au fost uitate într-un tren şi descoperite de un pasager

Planurile de călătorie ale premierului britanic au fost uitate într-un tren şi descoperite de un pasager

13 Mar 2017   •   13:01
Planurile de călătorie ale premierului britanic au fost uitate într-un tren şi descoperite de un pasager
Sursa foto:

Guvernul britanic va lansa o anchetă după ce planuri de călătorie detaliate din programul premierului Theresa May au fost uitate într-un tren şi descoperite ulterior de un pasager, relatează luni publicaţia Politico. Despre descoperirea itinerariului Theresei May a scris duminică publicaţia britanică Sunday Mirror, atrăgând atenţia asupra riscurilor de securitate scoase la iveală de această situaţie. 

Documentele includ detalii complete privind programul pe care premierul l-a avut la data de 23 ianuarie. Adresele exacte, intervalele de timp, locurile exacte şi aranjamentele de transport figurează în document. Faptul că un material atât de sensibil a fost pierdut ar putea demonstra că securitatea prim-ministrului este compromisă, notează publicaţia britanică. The Sunday Mirror citează o fostă gardă de corp a familiei regale britanice, Ken Wharfe, care a descris incidentul drept "o gravă eroare de securitate" şi l-a calificat drept "impardonabil". 

"În condiţiile actuale, vorbim despre o problemă gravă de securitate atunci când astfel de documente, care detaliază toate deplasările unei persoane aflate sub protecţie, ajung unde nu trebuie. E inacceptabil. Theresa May beneficiază de protecţie pentru că poate reprezenta o ţintă, aşadar riscurile de securitate în ceea ce o priveşte sunt ridicate. Aceste documente îi detaliază fiecare pas, iar dacă astfel de informaţii ar fi ajuns pe mâinile teroriştilor, le-ar fi putut deservi planurile", a afirmat Wharfe. 

Un purtător de cuvânt al Guvernului a afirmat că circumstanţele în care s-a produs incidentul vor fi "analizate corespunzător". Oficialitatea a refuzat să spună dacă pierderea documentelor a fost raportată la momentul respectiv şi dacă persoana care le-a uitat în tren a fost identificată. 

Planurile de călătorie au fost găsite de un pasager într-un compartiment de clasa întâi a unui tren care făcea legătura între Londra şi Edinburgh. 

×
Subiecte în articol: Theresa May planuri calatorie