x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploi torenţiale în Bangladesh - Peste 4 patru milioane de persoane riscă să nu îşi mai poată procura hrana

Ploi torenţiale în Bangladesh - Peste 4 patru milioane de persoane riscă să nu îşi mai poată procura hrana

19 Iul 2019   •   21:45
Ploi torenţiale în Bangladesh - Peste 4 patru milioane de persoane riscă să nu îşi mai poată procura hrana

Zilele de ploi torenţiale care au lovit nordul şi sudul Bangladeshului au expus peste 4 patru milioane de persoane riscului de a nu-şi putea procura hrana şi de a se îmbolnăvi, a informat Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), citată de Xinhua,

Într-o declaraţie publicată vineri, IFRC a precizat că inundaţiile şi alunecările de teren au afectat drumurile şi infrastructura vitală a ţării, lăsând sute de mii de persoane izolate şi fără energie electrică.

Peste 66.000 de case au fost distruse, fiind semnalat deficite de apă potabilă şi de alimente în mai multe zone, precum şi o creştere a incidenţei bolilor transmise prin apă.

Potrivit declaraţiei IFRC, din cauza ploilor, culturile sunt ameninţate cu distrugerea în majoritatea zonelor agricole.

Există temeri că distrugerea culturilor poate duce la o penurie de alimente, a avertizat IRFC - pentru care cei mai expuşi riscului rămân copiii, mamele care alăptează, femeile însărcinate şi persoanele în vârstă.

Societatea de Semilună Roşie din Bangladesh a mobilizat 675 de voluntari pentru a sprijini comunităţile din districtele afectate de inundaţii. 

Recent, IFRC a pus la dispoziţie suma de 452.439 de franci elveţieni (461.488 dolari SUA) din Fondul de urgenţă pentru asistenţă în caz de dezastru, care va permite Societăţii de Semilună Roşie din Bangladesh să furnizeze produse alimentare, ajutoare şi bani pentru cele mai afectate 10.000 de familii din districtele cele mai lovite de intemperii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bangladesh ploi torentiale