x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploi torenţiale în Japonia: Ordin de evacuare pentru un milion de persoane

Ploi torenţiale în Japonia: Ordin de evacuare pentru un milion de persoane

03 Iul 2019   •   15:16
Ploi torenţiale în Japonia: Ordin de evacuare pentru un milion de persoane

Autorităţile japoneze au emis miercuri un ordin de evacuare pentru peste un milion de persoane din prefecturile Kagoshima şi Miyazaki (sud-vest) în urma ploilor abundente care afectează în ultimele zile această regiune şi care se vor intensifica în următoarele ore, relatează EFE.

Prefectura Kagoshima este situată într-un golf din sudul insulei Kyushu. 

În unele părţi ale insulei au ajuns să cadă până la 900 de milimetri de apă pe metru pătrat de la sfârşitul săptămânii trecute, iar în oraşul Kagoshima a fost emis ordin de evacuare pentru totalitatea celor 590.000 de locuitori.

Agenţia Japoneză de Meteorologie prognozează că până joi ar putea să cadă în sudul insulei Kyushu circa 350 de milimetri pe metru pătrat de ploaie, în timp ce în unele zone cantităţile ar putea depăşi 80 de milimetri pe oră.

"Există posibilitatea ca precipitaţiile să împiedice evacuarea persoanelor", a avertizat la o conferinţă de presă responsabilul provizoriu al agenţiei meteo, Ryota Kurora.

Agenţia a cerut populaţiei să se menţină în stare de alertă maximă, subliniind că ar putea fi emis un avertisment special pentru prefecturile Kagoshima şi Kumamoto, care se aşteaptă să fie grav afectate de ploi.

Acelaşi avertisment a fost emis în iulie anul trecut când vestul ţării a fost afectat de ploi devastatoare care au provocat alunecări de teren, inundaţii şi moartea a peste 200 de persoane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ploi torentiale japonia