x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Podul care leagă Rusia de Crimeea este aproape de finalizare

Podul care leagă Rusia de Crimeea este aproape de finalizare

31 Aug 2017   •   11:51
Podul care leagă Rusia de Crimeea este aproape de finalizare

Inginerii din Rusia au încheiat o etapă cheie a podului care va lega peninsula Crimeea de Rusia, relatează The Guardian. Crimeea a fost anexată de către Rusia în martie 2014.

Un arc de cale ferată de 6,000 de tone a fost pus pe poziţie, la 35 de metri deasupra mării, într-o operaţiunea care a implicat sute de muncitori. Podul, care va avea 16 kilometri când vor fi finalizate lucrările, va fi deschis traficului rutier anul viitor, iar traficului feroviar în 2019. Podul este parte importantă a unui plan al Kremlinului de a integra Crimeea, peninsulă anexată de la Ungaria în martie 2014. Comunitatea internaţională încă priveşte teritoriul ca fiind parte a Ucrainei, iar oficialii şi companiile din Crimeea au fost sub sancţiunile vestului de la anexare.

Pentru Rusia, podul este atât o necesitate practică pentru a furniza legături de infrastructură către peninsula anexată, cât şi o mişcare simbolică menită să arate că Moscova nu are nicio intenţia de a renunţa la controlul asupra Crimeei. Oficialii din Rusia sper ca podul să facă mult uşor pentru turiştii Rusiei să călătorească pentru vacanţe în Crimeea, dar şi ca vinul şi produsele din Crimeea să fie transportate mai uşor în Rusia pentru vânzare.

 

×
Subiecte în articol: Rusia crimeea anexare pod legaturi