x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția ucraineană susține că locuitorii din Kiev sunt deranjați de protestatarii din Piața Independenței

Poliția ucraineană susține că locuitorii din Kiev sunt deranjați de protestatarii din Piața Independenței

01 Ian 2014   •   20:57

Poliția din capitala Ucrainei susține că a primit mai multe plângeri din partea locuitorilor care sunt deranjați de protestatarii care au ridicat baricade în piața Independenței din Kiev, pe care o ocupă neîncetat după ce guvernul a decis în luna noiembrie să renunțe la Acordul de asociere la Uniunea Europeană, alegând în schimb apropierea de Rusia, relatează miercuri agenția Ria Novosti.

Cu excepția unor confruntări cu forțele de ordine la începutul protestelor, demonstrațiile din această piață, căreia demonstranții i-au dat numele de 'Euromaidan', au fost în general pașnice, însă poliția susține că locuitorii se plâng că nu se pot mișca liber prin piață și pe arterele adiacente. Poliția a înregistrat deja 17 cazuri de 'comportamente ilegale'.

Demonstranții s-au adunat cu sutele de mii în Piața Independenței în fiecare weekend la începutul mișcării de protest, dar în ultima vreme manifestațiile au pierdut din vigoare, numărul celor reuniți în acest loc, care a fost și epicentrul Revoluției Portocalii din anul 2004, scăzând semnificativ.

În noptea dintre ani însă, la apelul opoziției, piața a fost din nou plină cu peste o sută de mii de oameni. AGERPRES

×