x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia din Marea Britanie avertizează cu privire la riscurile provocării ''24 Hour Challenge''

Poliţia din Marea Britanie avertizează cu privire la riscurile provocării ''24 Hour Challenge''

09 Feb 2018   •   14:01
Poliţia din Marea Britanie avertizează cu privire la riscurile provocării ''24 Hour Challenge''

Copiii riscă să declanşeze ample operaţiuni de căutare dacă acceptă să ia parte la o ''isterie'' iniţiată în mediul online prin care sunt provocaţi să îşi petreacă noaptea în magazine, a avertizat poliţia din Marea Britanie, citată de Press Association.

Aşa-numita ''Provocare de 24 de ore'' (24 Hour Challenge) încurajează persoanele din public să îşi amenajeze cazemate din mărfurile magazinelor şi depozitelor şi să rămână ascunse până când unităţile se închid urmând ca mai apoi să iasă, să îşi petreacă timpul cum doresc şi dimineaţa să iasă afară.

Poliţia a dat exemplul unui caz petrecut în Sheffield, când Abid Mirza a declarat că ''a trecut prin momente grele'' când fiul său în vârstă de 11 ani şi-a petrecut noaptea într-un magazin Ikea.

Detectiv inspector Anna Sedgwick din cadrul Departamentului de poliţie din South Yorkshire a subliniat că riscurile ce pot rezulta în urma unor astfel de evenimente ''nu sunt deloc amuzante şi pot fi catastrofale''.

''Depozitele şi magazinele conţin cantităţi importante de produse grele şi obiecte ce pot să cadă cu uşurinţă şi să zdrobească pe cineva dacă acestea sunt mişcate incorect sau sunt utilizate pentru a amenaja cazemate improvizate'', a precizat ea.

''Pe lângă riscurile la adresa siguranţei, de multe ori copiii fac acest lucru fără cunoştinţa părinţilor, ceea ce poate declanşa operaţiuni ample de căutare şi chiar îi pot determina pe aceştia să îi declare dispăruţi'', a mai spus Sedgwick.

''Aceasta nu cauzează numai teamă şi îngrijorare pentru părinţi, prieteni, familie şi comunitatea locală, ci poate fi şi o risipă a timpului preţios al echipajelor de poliţie de care ar putea fi nevoie pentru situaţii de viaţă şi de moarte'', a mai spus inspectoarea adăugând că poliţia colaborează cu unităţile de învăţământ pentru a creşte nivelul de conştientizare în privinţa unor astfel de ''isterii''.AGERPRES

×