x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia italiană, pe urmele visului unei românce, pentru a găsi un copil dispărut

Poliţia italiană, pe urmele visului unei românce, pentru a găsi un copil dispărut

de Carmen Plesa    |    26 Ian 2011   •   17:02

La 26 noiembrie 2010, la Brebante, tânăra sportivă italiană Yara Gambirasio, în vârstă de 13 ani, a dispărut fără urmă. Fata a ieşit din sala de sport în acea seară şi de atunci nimeni n-a mai văzut-o. La două luni de la dispariţia fetei, anchetatorii italieni urmează orice pistă le apare în cale, în speranţa că o vor găsi pe fată: de la reţele de pedofilie până la ... vise.

O româncă de 60 de ani, care lucrează în Italia ca îngrijitoare, s-a prezentat la carabinieri nu ca o clarvăzătoare, ci ca o persoană obişnuită care a avut un vis ciudat pe care a simţit nevoia să-l împărtăşească autorităţilor. În acel vis, românca a "văzut-o” pe Yara cum ajunge în zona Romagna, la Forli, însoţită de trei persoane care au legat-o de mâini şi de picioare şi i-au acoperit faţa. Visul se încheia cu uciderea fetei şi ascunderea cadavrului "într-un loc unde e zăpadă”, scrie presa italiană, citând declaraţia dată de femeie.

Anchetatorii, care până acum au primit peste 600 de semnalări de la presupuşi clarvăzători, n-au lăsat la o parte nici această pistă şi au iniţiat căutări şi la Forli. Până acum s-au dovedit însă fără rezultat. Anchetatorii încearcă să afle şi dacă nu cumva în spatele visului româncei nu se ascunde, de fapt, o mărturie, un martor camuflat.

×