x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia newyorkeză afirmă că nu a furnizat nici o informaţie referitoare la probe de ADN provenite de la Strauss-Kahn.

Poliţia newyorkeză afirmă că nu a furnizat nici o informaţie referitoare la probe de ADN provenite de la Strauss-Kahn.

de Marina Constantinoiu    |    24 Mai 2011   •   11:40

Politia din New York nu a furnizat “nici o informatie si nici un rezultat' referitor la prelevarile de ADN efectuate asupra lui Dominique Strauss-Kahn, a afirmat, marti, pentru France Presse, un purtator de cuvant al politiei.

Declaratia intervine dupa ce presa americana si cea din Franta au publicat, marti, mai multe informatii despre ADN-ul lui Strauss-Kahn care ar fi fost gasit pe hainele cameristei care-l acuza pe acesta de agresiune sexuala intr-o camera a hotelului Sofitel din oras.

Potrivit NBC, sperma lui DSK a fost gasita pe reverul uniformei cameristei, a carei identitate este protejata de autoritatile americane. La randul sau, Wall Street Journal a detaliat informatiile provenite din surse judiciare din cadrul anchetei, precizand ca esantionul de ADN analizat corespunde celui din urmele de sperma gasite pe camasa partii vatamate. Anchetatorii asteapta si rezultatele celorlalte esantioane de "fluide' prelevate de pe covoarele din apartamentul hotelului Sofitel din New York inchiriat de fostul director al Fondului Monetar International.

DSK a fost eliberat contra unei cautiuni de 6 milioane de dolari – 1 milion cash si 5 milioane in bonduri,, joia trecuta, fiind tinut sub supraveghere 24 de ore din 24, monitorizat permanent printr-o bratara electronica si, de asemenea, "vizionat' permanent cu ajutorul camerelor de supraveghere.
DSK a fost inculpat tot joia trecuta, fiind acuzat de camerista originara din Guineea, Nafissatou Diallo, de tentativa de viol, agresiuni sexuale si sechestrare de persoana. DSK urmeaza sa apara din nou in fata justitiei newyorkeze in data de 6 iunie.

×