x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia rusă a arestat peste 150 de suporteri în ziua meciului Spartak Moscova - Zenit Sankt Petersburg

Poliţia rusă a arestat peste 150 de suporteri în ziua meciului Spartak Moscova - Zenit Sankt Petersburg

31 Mar 2012   •   19:08

Politia a arestat peste 150 de suporteri in ziua meciului Spartak Moscova - Zenit Sankt Petersburg, scor 1-2, din campionatul Rusiei, partida inaintea careia au avut loc violente intre fani la metroul din Moscova, informeaza AFP.

Aproximativ o suta de suporteri ai gruparii Zenit au intrat in statia de metrou Universitet, aflata in apropierea stadionului Lujniki, si au atacat violent toti pasagerii care purtau culorile echipei Spartak Moscova. Violentele au durat 10 minute, la final mai multe persoane cu fetele insangerate fiind vazute intinse pe peron. Circulatia metroului a fost intrerupta.

Televiziunea publica Rossia a precizat ca au avut loc incidente si in alte statii de metrou. La finalul meciului, fortele de ordine au anuntat ca au arestat peste 150 de persoane.
Cel putin 4.000 de persoane, intre care si 2.000 de militari, au fost mobilizate la Moscova cu ocazia meciului dintre Spartak si Zenit.

Rivalitatea dintre grupurile de suporteri duce deseori la incidente violente in Rusia. In octombrie, mai multi fani ai echipei Zenit au fost raniti dupa ce autocarul lor, in drum spre Moscova pentru un meci cu Spartak, a fost atacat cu pietre.

×
Subiecte în articol: externe