x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia slovacă a reţinut mai mulţi suspecţi în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak

Poliţia slovacă a reţinut mai mulţi suspecţi în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak

27 Sep 2018   •   13:58
Poliţia slovacă a reţinut mai mulţi suspecţi în cazul asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak

Poliţia slovacă a arestat joi dimineaţă mai multe persoane suspectate de implicare în asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale în luna februarie, a anunţat avocatul familiei reporterului ucis, citat de AFP. Anterior, agenţia de presă Reuters, citând unele media slovace, a transmis că una sau mai multe persoane au fost reţinute în acest caz. 

'Astăzi, dimineaţă, suspecţii de asasinarea lui Jan Kuciak şi a Martinei Kusnirova au fost arestaţi', a scris pe pagina sa de Facebook Daniel Lipsic, ex-ministru de interne slovac. 

Cei doi au fost împuşcaţi mortal în locuinţa lor de lângă Bratislava. Înainte de a fi asasinat, Kuciak a investigat presupuse legături dintre oameni politici slovaci şi mafia italiană prezentă în Slovacia. 

Asasinarea lui Kuciak şi ultimul său articol, publicat după moartea jurnalistului, au amplificat în Slovacia, o ţară membră a UE cu 5,4 milioane de locuitori, temerile privind libertatea presei în faţa corupţiei. 

Criza a condus la manifestaţii masive săptămânale împotriva guvernului, forţându-l pe premierul Robert Fico să demisioneze. 

Succesorul şi aliatul său, Peter Pellegrini, a salutat joi, pe pagina sa de Facebook, arestarea 'suspecţilor de asasinarea celor doi tineri nevinovaţi'. 

Unitatea de elită a poliţiei NAKA s-a limitat să transmită că a arestat suspecţi implicaţi 'în crima violentă', fără să ofere detalii. 

Postul de televiziune Markiza a informat că opt persoane au fost arestate la Kolarovo, în sudul ţării, între care şi un bărbat care locuieşte în acest oraş şi care ar fi lucrat în trecut în calitate de anchetator în cadrul poliţiei. 

În zilele de după uciderea jurnalistului, poliţia a considerat 'probabil' ca această crimă să aibă legătură cu ancheta realizată de Kuciak privind relaţiile dintre politicieni locali şi reprezentanţi ai N'Drangheta, mafia calabreză. 

Din februarie, proteste împotriva guvernului sunt organizate cu regularitate la Bratislava şi alte oraşe slovace. O astfel de manifestaţie se aşteaptă să aibă loc şi vineri.

AGERPRES

×