x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia thailandeză a reţinut doi bărbaţi în legătură cu exploziile din staţiunea Hua Hin

Poliţia thailandeză a reţinut doi bărbaţi în legătură cu exploziile din staţiunea Hua Hin

12 Aug 2016   •   18:55
Poliţia thailandeză a reţinut doi bărbaţi în legătură cu exploziile din staţiunea Hua Hin

Poliţia thailandeză a anunţat vineri că a reţinut doi bărbaţi pentru interogatorii în legătură cu exploziile care au lovit staţiunea Hua Hin din sudul Thailandei, relatează Reuters.

Patru persoane au fost ucise şi zeci au fost rănite, între care nouă turişti străini, într-o serie de explozii ale unor bombe produse joi seara şi vineri dimineaţa în Thailanda, în special în staţiunea turistică Hua Hin.

Ultimele două victime sunt rezultatul unor noi duble explozii, produse vineri dimineaţa, una la Hua Hin, cealaltă în oraşul Surat Thani, 400 km mai la sud, au precizat autorităţile.

În ajun, două persoane fuseseră ucise: un thailandez, în explozia unei bombe într-o piaţă din Trang, oraş din sudul ţării, şi o vânzătoare ambulantă, de asemenea thailandeză, într-o primă dublă explozie la Hua Hin, una din cele mai apreciate şi scumpe staţiuni din Thailanda. Tot aici au fost rănite şi 21 de persoane, între care nouă turişti străini.

Dintre cei nouă străini răniţi, doi olandezi aveau răni uşoare, în timp ce doi germani, răniţi la picioare, şi un italian, rănit la spate, au avut nevoie de intervenţii chirurgicale.

Situată la peste 200 km la sud de Bangkok, Hua Hin este o staţiune balneară foarte căutată de turişti străini, dar şi de thailandezi. Aceştia plecaseră în număr mare joi seara spre staţiuni în acest debut de week-end festiv, vineri urmând să fie aniversată regina Thailandei. Hua Hin este şi reşedinţa de vară a familiei regale.AGERPRES

×