x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica Angelei Merkel faţă de migranţi, "lipsită de sens" (preşedintele ceh)

Politica Angelei Merkel faţă de migranţi, "lipsită de sens" (preşedintele ceh)

31 Iul 2016   •   18:15
Politica Angelei Merkel faţă de migranţi, "lipsită de sens" (preşedintele ceh)

Preşedintele ceh Milos Zeman - cunoscut pentru poziţiile sale împotriva migranţilor - a criticat virulent duminică politica mâinii întinse refugiaţilor, promovată de cancelarul german Angela Merkel, calificând-o drept "lipsită de sens", relatează AFP.

Angela Merkel şi-a apărat chiar joi politica în domeniul migraţiei, după două atacuri comise în ţara sa de către refugiaţi, reafirmându-şi lozinca "Putem face acest lucru", lansată la sfârşitul verii 2015, anul în care Germania a primit mai mult de un milion de refugiaţi.

"Există o tendinţă în rândul politicienilor să persevereze în declaraţiile lor chiar dacă faptele probează contrariul opiniilor lor", a declarat Zeman, într-un interviu difuzat în direct de site-ul internet al tabloidului Blesk (www.blesk.cz).

"Cancelarul, cred, trebuie să-şi schimbe opinia. Ea ar trebui să recunoască faptul că +Wilkommenskultur+ (cultura lui bine ai venit) s-a dovedit lipsită de sens şi că Germania nu este în măsură să absoarbă un număr atât de mare de refugiaţi, mai ales în cazul în care există jihadişti printre ei", a afirmat şeful statului ceh.

"Soluţia constă în deportările celor care nu au obţinut azil", a insistat preşedintele Zeman, pronunţându-se de asemenea pentru deportarea "imamilor fanatici care seamănă ura în moschei".

Preşedintele ceh a pledat totodată pentru o liberalizare a portului de armă şi instituirea unei "protecţii active la frontierele" Republicii Cehe.

"Graniţa poate fi protejată de către armată, poliţie şi o supraveghere electronică. În caz de necesitate, deci, în cazul unui mare val de migranţi, nu m-aş opune ridicării unui gard la frontieră", a declarat Zeman, care calificase în trecut actualul val de migraţie drept o "invazie organizată".

În acelaşi interviu, Milos Zeman a declarat că 15.000 de terorişit islamişti s-ar afla în prezent în Europa, pledând împotriva migraţiei ilegale, după cum relatează canalul de ştiri rusesc Vesti. Cehia va aloca 4, 4 milioane de dolari doar pentru securizarea obiectivelor principale din Praga, precum gara feroviară şi metroul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: angela merkel