x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica de taxe pentru bagaje a Ryanair, considerată abuzivă de o instanță spaniolă

Politica de taxe pentru bagaje a Ryanair, considerată abuzivă de o instanță spaniolă

21 Noi 2019   •   14:18
Politica de taxe pentru bagaje a Ryanair, considerată abuzivă de o instanță spaniolă

O instanță spaniolă a stabilit faptul că Ryanair, companie aeriană de stat, percepe taxe abuzive pentru bagajele de mână, după ce un pasager a fost amendat de societate pentru faptul că nu a cumpărat bilet special care să includă și geanta, după cum relatează bbc.com. Cu toate astea, operatorul aerian a declarat că nu-și va schimba politica de bagaje.

Turistul a fost obligat să plătească o amendă de 20 de euro pentru bagajul de mână, care avea o greutate de 10 kg, întrucât Ryanair permite doar bagajelor mici să fie depozitate sub scaunul pasagerului.  Clienții companiei sunt obligați să plătească în plus pentru orice obiect personal. Și pentru geamantanele de mari dimensiuni sunt percepute taxe.

În hotărârea sa, instanța comercială a decis ca operatorul aerian să-i restituie clientului taxa, plus dobânda. Potrivit judecătorului, geanta ar fi putut fi încadrată cu ușurință la bagaje de cabină. Acesta a decis că politica de percepere a taxelor de către companie este nulă și a cerut eliminarea lor. Cu toate astea, compensația  cerută de pasager a fost exclusă, întrucât judecătorul nu a considerat că incidentul i-ar fi provocat suficiet disconfort. Femeia călătorea pe ruta Madrid - Bruxelles când a fost taxată suplimentar.

"Această hotărâre nu va afecta politica de bagaje a Ryanair, nici în trecut, nici în viitor, deoarece este un caz izolat, în această situație fiind interpretate greșit deciziile noastre comerciale privind dimensiunea bagajelor clienților", se arată într-un comunicat al societății.

Hotărârea instanței nu poate fi atacată cu apel.

 

 

×
Subiecte în articol: ryanair