x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politicieni, victime ale Fiscului

Politicieni, victime ale Fiscului

de Sînziana Stancu    |    23 Noi 2009   •   00:00

Şi oamenii politici sunt luaţi la bani mărunţi de autorităţile financiare, care stau mereu cu ochii pe veniturile declarate sau nedeclarate ale tuturor contribuabililor.

De pildă, Carl Bildt, ministrul de Externe suedez, este anchetat de Fisc, împreună cu soţia lui, eurodeputata Anna Maria Corazza Bildt, pentru că nu a declarat angajarea unei bone, a dezvăluit cotidianul suedez Aftonbladet. Fiscul suedez (Skatteverket) consideră că bona, o ucraineancă de 47 de ani, datorează impozite în valoare de aproape 100.000 de coroane (circa 10.000 de euro) pentru anul fiscal 2007, iar instituţia mai informează că nu a primit din partea familiei Bildt nici o declaraţie privind angajarea femeii în acel an fiscal.

Bildt declarase în 2008 că bona nu se află în Suedia decât câteva luni pe an, restul timpului rămânând în Italia, unde situaţia sa fiscală este legală. "Este o situaţie complicată, dar desigur că vom plăti şi vom pune totul în ordine dacă am făcut ceva greşit", a afirmat sâmbătă Corazza Bildt. "Am apelat la experţi fiscali pentru a se ocupa de această problemă", a adăugat ea. Soţii Bildt au împreună un copil, iar
Carl Bildt mai are doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

PREŞEDINTE FĂRĂ BANI
Probleme cu Fiscul a avut şi preşedintele bulgar, Gheorghi Pîrvanov. Ministerul de Finanţe a retras, din greşeală, toate fondurile din conturile bancare ale Preşedinţiei. Dar greşeala ministerului s-a produs exact a doua zi după ce preşedintele bulgar îl criticase dur pe ministrul de Finanţe, comentează site-ul Novinite.com. Pîrvanov publicase pe site-ul său un articol în care îl critica aspru pe ministrul Simeon Djankov, în legătură cu finanţarea Academiei Bulgare de Ştiinţe.

Cotidianul 24 Ceasea scrie la rândul său că Administraţia prezidenţială a constatat, miercuri, că fondurile fuseseră retrase, angajaţii fiind nevoiţi să strângă rapid suma minimă necesară pentru a evita închiderea conturilor bancare. Contactat de Administraţia prezidenţială, Ministerul Finanţelor a afirmat că retragerea fondurilor a fost făcută dintr-o eroare, a prezentat scuze şi a transferat banii înapoi.

×
Subiecte în articol: externe