x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politicienii neozeelandezi i-au adus un omagiu biologului român dispărut în Pacific: "O lovitură tragică"

Politicienii neozeelandezi i-au adus un omagiu biologului român dispărut în Pacific: "O lovitură tragică"

05 Ian 2012   •   05:55
Politicienii neozeelandezi i-au adus un omagiu biologului român dispărut în Pacific: "O lovitură tragică"

Ministrul pentru Conservarea Mediului, Kate Wilkinson, a declarat ca gandurile sale se indreapta spre biologul roman care lucra ca voluntar pentru Departamentul de Conservare (DoC) si care ar fi fost luat de ape, luni, in timp ce se afla pe tarmul stancos al insulei Raoul.

"Mihai era un ecologist dedicat meseriei si pasionat de ceea ce facea. El a depus o munca de conservare valoroasa in numele departamentului in aceasta insula izolata si speciala", a declarat Wilkinson, potrivit The Marlborough Express, citat de Mediafax.

Ministrul le-a multumit, de asemenea, tuturor celor implicati in operatiunea de cautare, in special celor sase membri si voluntari din cadrul Departamentului pentru Conservare aflati pe insula, pentru eforturile lor de a-si gasi prietenul si colegul.

Sotiei lui Muncus-Nagy i-a fost oferita posibilitatea de a vizita Noua Zeelanda si de a vedea cum a contribuit sotul ei, alaturi de alti voluntari, la protectia mediului in insulele Kermadec.

Purtatorul de cuvant pentru conservarea mediului din cadrul Partidului Laburist, Ruth Dyson, a declarat ca accidentul este o "lovitura tragica", adaugand ca decizia de intrerupere a cautarilor a fost extrem de dificila.

Autoritatile neozeelandeze vor incepe o ancheta asupra acestui incident.

Biologul roman disparut in Noua Zeelanda, Mihai Muncus-Nagy, s-a specializat in silvicultura la Facultatea de Protectia Mediului a Universitatii Oradea, fiind pentru o perioada asistent universitar acolo, iar dupa ce s-a stabilit in Alba a fondat, impreuna cu sotia, o asociatie de mediu.

Biologul Mihai Muncus-Nagy, in varsta de 33 de ani, este de profesie inginer silvic, fiind absolvent al Facultatii de Protectia Mediului din cadrul Universitatii din Oradea, la specializarea Silvicultura.

×
Subiecte în articol: mihai muncuş-nagy