x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţie specială pentru romi în Cehia

Poliţie specială pentru romi în Cehia

31 Aug 2011   •   07:39

Ministrul ceh de Interne, Jan Kubice, a anuntat crearea unei unitati speciale de politie pentru asigurarea ordinii publice in nord-estul tarii, unde se inregistreaza violente intre populatia majoritara si etnicii romi, informeaza AFP, citat de Mediafax.

'Am fost depasiti de situatie. Trebuie neaparat creata aceasta unitate', a declarat Kubice. Potrivit sefului politiei cehe, Petr Lessy, noua unitate va avea aproximativ 200 de politisti.

Numeroase incidente violente s-au inregistrat in ultimele luni, in special in localitatile Sluknov, Rumburk si Varnsdorf, unde traiesc multi etnici romi.

Potrivit presei, speculatorii cumpara locuinte abandonate in aceste regiuni si le ofera familiilor defavorizate, in special romilor, pentru a incasa subventii de la stat.

Tensiunile interetnice s-au intensificat in august, dupa doua agresiuni cu caracter rasist comise de romi. 'Statul nu va tolera violentele cu caracter rasist', a avertizat premierul Petr Necas, care a condamnat atacurile cu sabii si bare metalice comise de romi.

×