x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţist britanic spitalizat la Salisbury: nu a fost expus la Noviciok

Poliţist britanic spitalizat la Salisbury: nu a fost expus la Noviciok

08 Iul 2018   •   08:29
Poliţist britanic spitalizat la Salisbury: nu a fost expus la Noviciok

Un poliţist britanic spitalizat sâmbătă la Salisbury, în sudul Angliei, nu a fost expus la agentul neurotoxic Noviciok, aşa cum se crezuse, informează poliţia locală. Spitalul respectiv este în apropiere de Amesbury, unde un cuplu britanic a fost otrăvit sâmbăta trecută. 

 

"Suntem încântaţi să confirmăm că agentul de poliţie care a solicitat o consultaţie medicală preventivă la Spitalul Districtual din Salisbury, în legătură cu incidentul în desfăşurare din Amesbury, a fost evaluat şi găsit sănătos", a informat poliţia din Wiltshire, citând un purtător de cuvânt al spitalului. "Dorim să repetăm opinia serviciului britanic de sănătate publică potrivit căreia riscul pentru publicul larg rămâne redus", arată aceeaşi sursă. 

Poliţia din Wiltshire a declarat marţea trecută un incident major, după ce un bărbat şi o femeie au fost găsiţi inconştienţi într-o casă, aparent intoxicaţi. Fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu Noviciok la Salisbury, la circa 10 km de Amesbury, în martie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: salisbury noviciok politist britanic spital