x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia, cea mai bună destinaţie pentru investiţii din Europa Centrală şi de Est. România pe penultimul loc

Polonia, cea mai bună destinaţie pentru investiţii din Europa Centrală şi de Est. România pe penultimul loc

de Agerpres    |    07 Apr 2014   •   16:53
Polonia, cea mai bună destinaţie pentru investiţii din Europa Centrală şi de Est. România pe penultimul loc

Polonia este considerată de companiile străine cea mai atractivă ţară pentru investiţii din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui sondaj derulat de camerele de comerţ din Polonia şi Germania, transmite agenţia poloneză PAP.

Un număr de 142 de companii străine prezente în Polonia au luat parte la acest sondaj iar jumătate dintre ele au informat că intenţionează să-şi crească numărul angajaţilor în Polonia în cursul acestui an. Companiile au fost întrebate care sunt opiniile lor cu privire la 21 de subiecte iar Polonia a obţinut cele mai bune note atunci când este vorba de îmbunătăţirea infrastructurii şi nivelul calificării şi motivaţiei angajaţilor.

Pe o scară de la unu la şase, Polonia a obţinut un punctaj de 4,76 puncte, urmată de Cehia cu 4,04 puncte şi Slovacia cu 3,84 puncte. Pe următoarele locuri se situează Estonia, Letonia, Slovenia, Lituania, Ungaria, România şi Croaţia.

Anul trecut, 23,5% din firmele străine active în Polonia au apreciat că situaţia economică a ţării este bună iar 56% au apreciat că este satisfăcătoare. În ultimul sondaj însă, 35% au apreciat că situaţia economică a Polonia este bună şi 64,4% au apreciat-o ca fiind satisfăcătoare.

×
Subiecte în articol: Investitii europa centrala si de est