x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia cere Statelor Unite să cumpere merele interzise de Rusia. Oficial polonez: "Situaţia este excepţională!"

Polonia cere Statelor Unite să cumpere merele interzise de Rusia. Oficial polonez: "Situaţia este excepţională!"

11 Aug 2014   •   08:27
Polonia cere Statelor Unite să cumpere merele interzise de Rusia. Oficial polonez: "Situaţia este excepţională!"
Sursa foto: RAFAL GUZ/EPA

Varşovia a cerut Washingtonului deschiderea pieţei americane pentru merele care nu mai pot fi livrate în Rusia ca urmare a interdicţiei impuse de aceasta la importurile de fructe şi legume din Polonia ca represalii la noile sancţiuni occidentale.

Ambasadorul Poloniei în Statele Unite ale Americii, Ryszard Schnepf, a avut deja o întâlnire în acest sens cu ministrul adjunct american al agriculturii pentru pieţele agricole externe Michael Scuse informează Russia Today.

"Suntem interesaţi de o decizie rapidă, întrucât situaţia este excepţională", a spus ambasadorul polonez, potrivit căruia următoarea întâlnire cu oficiali americani, care ar trebui să ia o decizie cu privire la deschiderea pieţei SUA pentru merele poloneze este programată pentru 18 august.

Agricultura este este o parte extrem de importantă pentru economia Poloniei, mai ales că 60% din terenul ţării este arabil. În plus, Polonia este cel mai mare producător de mere din Europa, iar 50% din producţie este destinată pieţei din Rusia.

×